Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki

Kategoria: owoce morza

 Krewetki są wyjątkowe ponieważ:
– są przepyszne
– czas ich przyrządzania nie przekracza 8 minut
– do jedzenia używa się rąk – oblizując smakowicie palce
– nie wszyscy je lubią = zostaje więcej dla nas 🙂

Składniki na 2 porcje:
1/2 kg krewetek
4-5 ząbków czosnku
4 łyżki natki pietruszki
2 łyżki oliwy 

Wykonanie:
Krewetki umyć, obrać i osuszyć.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Czosnek pokroić na plasterki i podsmażyć na oliwie do lekkiego zrumienienia.
Dodać krewetki i smażyć na dość dużym ogniu przez około 1-2 minuty, odwrócić krewetki na drugą stronę i ponownie podsmażyć 1-2 minuty. Posypać posiekaną natką pietruszki, wymieszać i od razu podawać.

Krewetki pysznie smakują z bagietką lub chlebem z masłem.

Bardzo smacznego 🙂

Dodaj komentarz