Pasta z pieczarek, jajek i szczypiorku

Kategoria: pasty i smarowidła

Moja ulubiona pasta! Od zawsze!
Jeśli znacie przepisy, które mogą ją zdetronizować to proszę o informację, jestem otwarta na zmianę zdania, ale póki co – to jest TA pasta 🙂

Składniki na 4-6 porcji:
8-10 średnich, twardych pieczarek
5 dużych jaj
pęczek szczypiorku
4-6 łyżek majonezu
sól i pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:
Pieczarki obrać, zalać wrzątkiem i gotować przez około 20-25 minut. Po wystygnięciu pokroić w drobną kostkę.
Jajka ugotować na twardo (minimum 5 minut od momentu zagotowania wody). Po wsytygnięciu obrać i również pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki i jajka można też posiekać mechaniczne, ale moim zdaniem lepszy smak ma pasta krojona ręcznie.
Szczypiorek umyć i drobno posiekać.

W naczyniu wymieszać pieczarki, jajka i szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem.

Podawać z chlebem.

Smacznego 🙂

6 komentarzy do “Pasta z pieczarek, jajek i szczypiorku”

Dodaj komentarz