Wypróbuj smaczny przepis BEZ .. obaw :)

Ciasteczka orkiszowe z kokosem

Małe, słodkie, smakowite ciasteczka na każdą okazję
Stopień trudności – dziecinnie łatwe. 
Czas przygotowania – jedna ulubiona piosenka. 
Kalorie – kto by chciał je liczyć 🙂 

Składniki na 16 ciasteczek:
1 szklanka płatków orkiszowych
1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
1/2 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki ksylitolu (cukier brzozowy)
75 gram margaryny bezmlecznej o temperaturze pokojowej
1 jajko

Wykonanie:
W naczyniu wymieszać płatki z mąką, wiórkami i cukrem, dodać margarynę i jajko i szybko wyrobić jednolite ciasto. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut.
Po upieczeniu przełożyć na kratkę do ostygnięcia.

Smacznego 🙂

  1. Odpowiedz

    Prezentują się wspaniale;)

  2. Odpowiedz

    Uwielbiam aromat pieczonego kokosu. Świetne ciasteczka 🙂

  3. Odpowiedz

    W trakcie czytania kąciki ust same się unoszą:)
    Pysznie:)

  4. Odpowiedz

    Śliczne i na pewno pyszne. Częstuję się jednym:)

  5. Odpowiedz

    pyszna prostota- tak po prostu orkiszowo, chrupiąco, lekko słodko… Zjadłabym takie

  6. Odpowiedz

    uwielbiam wszystko co kokosowe…

  7. Odpowiedz

    dziękuję 🙂

Odpowiedz na „MajanaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.