O przepis na tą sałatkę poprosiłam Ilonę, u której często mogliśmy się nią zajadać.
Przygotowałam ją na proszonego grilla i od razu zaskarbiła sobie nowych zwolenników.
Wykonuje się ją bardzo szybko, jest świeża, soczysta i trudno się jej oprzeć. Ostania porcja podzielona została na części ze smutkiem w moim oku – załapałam się tylko „na widelec” 🙂
Składniki na porcję dla 6 osób:
1 torebka ryżu
1 paczka krabów
1 mała puszka kukurydzy
2 świeże, średnie ogórki
1 pęczek koperku
6-8 łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Ryż ugotować na sypko, kraby pokroić w cienkie (1-2 milimetrów) plasterki, ogórki pokroić w drobną kostkę, koperek drobno posiekać.
Wrzucić wszystkie składniki do miski, wymieszać i doprawić do smaku.
Sałatkę podawać po schłodzeniu.
Smacznego 🙂
Witam:)) Zapraszam serdecznie do zabawy w 'Lubię..'. Szczegóły u mnie:http://cooking-empire.blogspot.com/2010/09/lubieoj-lubiefudge-truffle-cheesecake.html
Pozdrawiam
Spencer dziękuję za zaproszenie!
Jest mi bardzo miło 🙂
W najbliższej wolnej chwili przyłączę się do zabawy 🙂
Popatrzylam, poogladalam, zrobilam sie glodna… 🙂 Sliczne zdjecia! Pozdrowienia