Pasta prosta, nie tylko z uwagi na ilość składników, ale i sposób wykonania. Można ją przygotować w 10 minut, czyli na szybkie śniadanie/kolację/przegryzkę jak znalazł. I na dodatek bardzo smaczna, a jakże! 🙂
Składniki na 2 porcje:
4 jajka
2 średnie ogórki kiszone
4 łyżki szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i jeszcze ciepłe dokładnie rozgnieść widelcem.
Ogórki kiszone i szczypiorek drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem oraz przyprawami i gotowe.
Smacznego 🙂
Z ogórkiem kiszonym jeszcze nie próbowałam, ale pomysł wydaje się zachęcający!
http://odkuchnii.blox.pl
wygląda fantastycznie, ma piękny żółciutki kolorek
bardzo lubię takie pasty…;) z ogórkiem jeszcze nie jadłam…pozdrawiam