Pasta jajeczna I

Tylko Sprobuj

Tylko Sprobuj

W moim rodzinnym domu mówiło się, że w kuchni jest zawsze najlepiej. Tam dziadek piekł nam rydze w opalanym drewnem piecu, babcia rzucała na fajerki resztki ciasta makaronowego i robiła niby macę, zwaną po prostu rombami. Tata przynosił własnoręcznie złowione ryby, a mama pozwalała nam strzelać z pęcherzy. Tam zrobiłam pierwszą zupę z buraków i lizaki, paliłam garnki i rozpuszczałam plastikowe foremki.. W kuchni jest zawsze najlepiej, bo tam się wszystko zaczyna :)
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pasta prosta, nie tylko z uwagi na ilość składników, ale i sposób wykonania. Można ją przygotować w 10 minut, czyli na szybkie śniadanie/kolację/przegryzkę jak znalazł. I na dodatek bardzo smaczna, a jakże! 🙂

Składniki na 2 porcje:
4 jajka
2 średnie ogórki kiszone
4 łyżki szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i jeszcze ciepłe dokładnie rozgnieść widelcem.
Ogórki kiszone i szczypiorek drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem oraz przyprawami i gotowe.

Smacznego 🙂

PODOBNE POSTY

Babka cytrynowa

Babka jaka jest każdy widzi – kształtna, słodka i dobrze wyrośnięta. Ta dodatkowo jest z nutą cytryny, kwaśny posmak ładnie łamie słodycz

Mazurek z kajmakiem sojowym

Kajmak – słodka i gęsta masa, w wersji podstawowej przygotowywana na bazie mleka i cukru, może być dodatkiem do wielu deserów, ale

3 Responses

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.