Kto ma ochotę na szybkie śniadanie? Szybkie i puszyste, jagodowe z wanilią? Chętnych zapraszam i życzę smacznego 🙂
Składniki na około 32 placuszki:
1 1/4 szklanki mąki orkiszowej (1850)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru wanilinowego
szczypta soli
1 jajko
1 szklanka mleka sojowego
2 łyżki margaryny bezmlecznej
1 szklanka jagód (mogą być mrożone)
Do dekoracji:
1 szklanka jagód (mogą być mrożone)
cukier puder
Wykonanie:
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem wanilinowym i szczyptą soli.
Jajko ubić rózgą z mlekiem sojowym, dodać rozpuszczoną margarynę bezmleczną, mieszankę mączną i dokładnie rozbić. Na koniec dodać jagody i delikatnie wymieszać łyżką.
Smażyć na dobrze rozgrzanej, suchej patelni.
Podawać na gorąco, udekorowane jagodami i cukrem pudrem.
Smacznego 🙂
jagoooody <3
mniam!
http://niebieskapistacja.blox.pl/html
To są moje ulubione pancakes. Ubóstwiam i mogłabym jeść codziennie 😀
Już mi się chce tych leśnych owoców… I to jeszcze w pancakesach… ^^
szkoda, że jagód nie mam,bo bym zrobiła na jutrzejsze śniadanie (:
masz już jagody?:>
zazdroszczę!
Paula – :)))
Niebieska Pistacja – a żebyś wiedziała 🙂
kikimora – pierwsze nowalijki są zawsze zapowiedzią letnich radości, już zaraz będzie wszystko! tylko zbierać i zjadać 🙂
slyvvia – o to zupełnie jak co poniektórzy mężczyźni 🙂
Olciaky vel Olcik – owszem, z własnego zamrażalnika 🙂
Danusia – mrożone jagody na pewno można znaleźć w sklepach, to nie to samo co swoje zbiory, ale jednak 🙂
chętnie takich spróbuje – nawiązując do tytułu bloga 🙂
pozdrawiam,
Szana 🙂
Szana – będzie mi bardzo miło 🙂