Wypróbuj smaczny przepis BEZ .. obaw :)

Puree z dyni II

Puree z dyni można przygotować na wiele sposobów, tutaj podałam przepis na puree z dyni pieczonej, teraz proponuję przygotowanie dyni w parowarze. Otrzymamy gęstą, kremową masę, którą wykorzystamy do dalszych kuchennych szaleństw. 

Składniki:
dowolna ilość dyni

Wykonanie:
Dynię umyć, obrać i pokroić w kwadraty o boku około 3 centymetrów. Umieścić w pojemniku parowara i dusić do miękkości przez około 30 minut.
Jeszcze ciepłe lub gorące zblendować.

Puree przechowywać w lodówce, można też je mrozić.

Smacznego 🙂

3 komentarze

  1. Odpowiedz

    Zawsze robię puree z pieczonej. Taka uparowana musi być bardzo delikatna w smaku;)

  2. Odpowiedz

    Fajnie wiedzieć jak przyrządzić puree. 🙂 Do sernika się też nada no nie?
    Pozdrowienia:)

  3. Odpowiedz

    Majana – pewnie, że nada 🙂

    Panna Malwinna – ja też do tej pory robiłam dynię w piekarniku, ale przygotowanie jej w parowarze jest szybsze, wygodniejsze i dynia jest taka aksamitna.. a może trafiłam na taką fajną odmianę? 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.