Wypróbuj smaczny przepis BEZ .. obaw :)

Pasta z pieczarek, jajek i szczypiorku

Moja ulubiona pasta! Od zawsze!
Jeśli znacie przepisy, które mogą ją zdetronizować to proszę o informację, jestem otwarta na zmianę zdania, ale póki co – to jest TA pasta 🙂

Składniki na 4-6 porcji:
8-10 średnich, twardych pieczarek
5 dużych jaj
pęczek szczypiorku
4-6 łyżek majonezu
sól i pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:
Pieczarki obrać, zalać wrzątkiem i gotować przez około 20-25 minut. Po wystygnięciu pokroić w drobną kostkę.
Jajka ugotować na twardo (minimum 5 minut od momentu zagotowania wody). Po wsytygnięciu obrać i również pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki i jajka można też posiekać mechaniczne, ale moim zdaniem lepszy smak ma pasta krojona ręcznie.
Szczypiorek umyć i drobno posiekać.

W naczyniu wymieszać pieczarki, jajka i szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem.

Podawać z chlebem.

Smacznego 🙂

  1. Odpowiedz

    Ja zamieniam pieczarki na drobiową wędlinę – i taką mogę jeść w ogóle łyżkami na sucho bez chleba 😛

  2. Odpowiedz

    nie dziwię się, że ulubiona.
    niezwykle apetyczna.

    • Paula, 2010-10-16, 16:04

    Odpowiedz

    z chlebkiem mniam mniam

    • aga, 2010-10-16, 16:04

    Odpowiedz

    bardzo lubie taka paste, a tak dawno jej nie robilam:)

  3. Odpowiedz

    Arvén – z wędliną nie próbowałam, może kiedyś.. 🙂

    Karmel-itka – prawda? 🙂

    aga – do dzieła 🙂

    Paula – ze świeżym albo opieczonym! mniam 🙂

  4. Odpowiedz

    oo, ja robię podobna, ale tylko jajeczną, bez pieczarek. A to fajny pomysł na dodanie grzybów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.