Wypróbuj smaczny przepis BEZ .. obaw :)

Kukurydziane pancakes z jabłkiem

Te pancakes są tak dobre, że Mężczyzna nakazał mi je opatentować, co niniejszym czynię 🙂
Patentuję i polecam 🙂

Składniki na 4 porcje:
1 1/2 szklanki mąki orkiszowej z pełnego przemiału
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru trzcinowego
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
szczypta soli
2 jajka
2 łyżki oleju rzepakowego
1 1/2 szklanki mleka ryżowego
1 duża kolba kukurydzy
1 duże jabłko

Wykonanie:
W naczyniu wymieszać składniki suche – oba rodzaje mąki, sodę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon i sól.
W drugim naczyniu wymieszać jajka z olejem i mlekiem.

Kukurydzę ściąć nożem w kolby. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Wlać składniki mokre do mieszanki mącznej i dobrze wymieszać. Dodać kukurydzę i starte jabłko i jeszcze raz wymieszać.

Pancakes smażyć z obu stron na suchej patelni.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego 🙂

  1. Odpowiedz

    mm jakie pyszności:)) a za mną dzisiaj właśnie chodzi coś w tym stylu:)

    • Dusia, 2012-08-15, 18:51

    Odpowiedz

    bardzo apetyczne zdjęcie

  2. Odpowiedz

    Zdjęcie niesamowicie pobudza zmysły;)

  3. Odpowiedz

    Świetnie wyglądają, musiały być pyszne 🙂

    • Ola, 2012-08-17, 17:36

    Odpowiedz

    coś ten mężczyzna dobrze prawi 🙂 wyglądają obłędnie!

  4. Odpowiedz

    cieszę się, że się Wam podoba, ponieważ mam podobne zdanie haha 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.